Hallo wereld

19 juni 2016

Rondje Hoogkerk

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 17:45

Verrassingstocht18 juni 2016 van ‘de Futen’.

Harrie wilde graag mijn Kobler Weltmeister hebben. Erg graag zelfs want hij wilde daarvoor zelfs naar Hardenberg komen. Voor dat weekend had ik nog niets gepland en hij zou met de Futen op stap gaan. Dus dacht ik, dat lijkt me leuk. Zodoende waren 5 mensen om 8:30 bij het transferium Hoogkerk om ons te laten verrassen…
Waar vertrekken we, was de vraag? Vanaf hier, was het antwoord. Vlakbij is v/d Valk aan het bouwen, daar gingen we het Eelderdiep op, verder het Koningdiep en het Hoendiep, allemaal Hoogkerk. Dan moeten we er uit, bij de ex-suikerfabriek, overdragen naar… het stadspark van Groningen.
SuikerUnie, daar was ik tig keer geweest, het was een grote klant, maar wel tig jaar geleden. Soms midden in de nacht daar heen, om een meting te fixen, anders lag de boel stil. Nu lag de boel ook stil, meer zelfs, of eigenlijk minder, de hele suikerfabriek was geloopt, op één gebouw na. Maar na de tweede overdraging zag ik ze weer vliegen, een ijsvogel. In het stadspark zag ik dat nog 8 keer. Wat een weelde en dan al die waterlelies wit en wit/rose. Het water in het park is opvallend helder.
Na een pauze verlaten we het park en de ijsvogels en gaan pal zuid. Eerst weer overdragen en dan langs de volkstuinen van Piccart. In dit slootje hebben veel volkstuinbezitters kano’s. Die varen vast op de wonder mooie en stille Piccardplas. Daar is water nog helderder, je kijkt zeker 1 meter diep. Na dit genieten varen we slootje in met alweer een stuw. We moeten er weer uit. Overdragen, voorzichtig lopend over het net opgekomen verse gras. Op een bordje zie ik staan: Paterswolde 4 km. Dat geld voor fietsers, voor kano’s is het …? We nemen de tweede pauze en gaan verder naar het Hoornse meer en vervolgens het Paterswoldse meer. Dan een sluis, die we weer overdragend passeren. Nog één keer overdragen en we zijn weer terug in het Eelderdiep. Dit is een misleidende naam, want het is erg ondiep en behoorlijk dicht gegroeid met dotters, lelies en andere waterplanten.
Links is een dijk, waar we mensen net boven de begroeïng kunnen zien, rechts een iets minder hoog dijkje waar we fietsers en joggers zien. Eindelijk zien de de nieuwbouw van vd Valk. We zijn, om zes uur, na bijna 22 km weer terug op de startplek.
Het was een mooie tocht veel variatie, KV de Futen, Joachim, Jannes, Hans & Harrie, bedankt.

1 reactie »

 1. Hi Ton,
  Leuk stukje over de verrassingstocht ,ja we leven hier in het noorden in een mooie natuur als je die wil zien.
  Ook je stuk over peddel techniek goed gelezen, ga er aan werken om meer te duwen
  ipv te trekken aan de peddel .Weet jij nog droog oefeningen om extra kracht op te bouwen als je niet vaart, of is techniek door slag gevend?
  Woensdag avond weer club avond, dus varen.
  Vraag, zag een lijn van de voorste toggel naar de kuip lopen met (musketon?)eea om de kano uit het water te tillen of anders?
  Groet
  Hans Klijn

  Reactie door hans klijn — 20 juni 2016 @ 17:50

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress