Hallo wereld

2 oktober 2011

Vecht

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 19:05

PeddelPraat tour 566, 1 oktober 2011, 9:00 uur.
Voor veel mensen in het land was Hardenberg op 1 oktober hun bestemming. Roeiliefhebbers gingen naar de Carl Douglas Vechtrace van de roeivereniging Salland in Gramsbergen. De motorliefhebbers waren in de Boshoek in Hardenberg om spullen te kopen of te verkopen. En voor de kanovaarders was er de mogelijkheid om van Hardenberg (Loozense Linie) naar Ommen te varen.

Het was heel mooi weer en de Vecht stroomde heel langzaam. Alle deelnemers hadden deze tocht eerder en soms vaker hadden gevaren. Met algemene stemmen werd besloten om de Vecht ergens anders, eerst stroomopwaarts en dan stroomafwaarts te gaan te gaan bevaren. Dat scheelde een hoop auto-bewegingen. Nieuwe startplek was bij Zwolle (onder/bij de A28). Varen naar de stuw Vechterweerd, daar over dragen en dan Dalfsen voorbij varen. Nog verder naar de stuw Vilsteren, waar we zouden beslissen om verder te varen naar June of niet.
Daar zaten we zo lekker te lunchen, zo heerlijk rustig, dat we niet verder zijn gegaan. Terug met stroom mee, nou ja stroom? iets meer dan 300 meter per uur, is nauwelijks stroming te noemen. Bij Vechterweerd troffen we een echtpaar, die een vouwboot in elkaar aan het zetten waren. Dat was ook de enige andere kano die we tegen kwamen. Terug bij de instapplaats bleek dat we ruim 32 km gevaren hadden in 4:15 uur (bewogen), met een gemiddelde snelheid van 7,4 km/uur.
Deelnemers, bedankt. Tot volgend jaar dan wel toch Hardenberg - Ommen?

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress