Hallo wereld

22 maart 2011

“WaterTon” is jarig

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 19:53

Op 29 maart werd “WaterTon”, de NorthShore ShoreLine, mijn zeekajak dus, 4 jaar. shore_line_planToen ik hem kocht bij Klaas Hofman, had ik niet gedacht dat het zo een enorme impact zou hebben in mijn leven.

Op 5 april 2007 werd onderstaande foto gemaakt.2007-04-05-ton-7_1662-k

Een oplettende lezer van mijn site en log zal iets opvallen. Er staat nog heel groot “ShoreLine” voor WaterTon. Tevens zit er duidelijk meer “Ton” in mijn zwemvest, het staat strak.

Bijna 4 jaar later hebben “WaterTon” en ik bijna 5500 km afgelegd in over de 200 tochten. Daarvan 556 km tijdens “zee”tochten, meestal trainingen om zeevaardigheid te behalen.
De naam ShoreLine is van de boot verdwenen en zwemvest, LongJohn en Ton zijn door een magerder exemplaar vervangen.
2006-07-02-6_1558-zeekayak-lauwersoog-k Een foto uit 2006 laat zien dat een vermageringkuur geen overbodige luxe was. Het was mij eigenlijk verboden om alleen in zwembroek me te laten fotograferen, deze foto bewijst dat. Nu kan ik gewoon op de kiek gezet worden. Dit is één van de vele vele voordelen van het “kano-gek” zijn. Er zijn vele kilo”””’’s verloren gegaan door deze geweldige sport.

Tot mijn 65ste jaar had ik absoluut niets aan sport gedaan. Ook ademde ik meestal door de mond. Ook dat is veranderd, nu adem ik uitsluitend door de neus. Mijn (gebruikte) long-inhoud is ook gegroeid. Griep en verkoudheden komen bijna niet meer voor.

2007-09-29-08-rhederlaag-c0147v-k Kamperen is nooit mijn hobby geweest.
Maar omdat “de zee” nogal ver weg is, werd toch een tent en overige spullen aan geschaft. Maar wel zo klein en van gering gewicht, dat het allemaal in de kano kon.
Een mooie test was dan ook de 100 km van de Veluwerally in 2008.

Toen, in maart 2007, had ik geen enkel kajakdiploma. Ik kon een beetje peddelen. De afgelegde afstand was zelden boven de 15 km.
Dat veranderde snel, met vallen en opstaan. Een “kano-pols” werd door een oplettende kajakker opgemerkt (zie website-blz: varen en blessures). De tennis-elleboog werd door een betere peddeltechniek voorkomen.
De afstanden werden groter (dank je Jan). Ik volgde in 2008 bij Klaas Hofman een introductiecursus zeevaren.
2007-08-28-wadden-c4415
Ik was al ernstig geïnfecteerd door het kano-virus. Nu kwam daar een nog eens het “zeekajakken” over heen.Dit was en is werkelijk een extreme vorm van kajak-fanatisme. Gelukkig zijn er veel zeekajak instructeurs, die de zelfde afwijking hebben en je graag alles willen leren. Ik heb daar heel dankbaar gebruik van gemaakt.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress