Hallo wereld

9 april 2009

Lente

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 10:46

Eindelijk is het zover, de knoppen staan op springen, de futen hebben hun kroontjes opgezet en zijn zo om elkaar heen aan het zwemmen, dat ze mijn kano pas laat opmerken. De wilgenkatjes komen in bloei en de dorre onderkanten in het riet beginnen weer groen te worden.

Nu het april is, vind ik dat ik geen excuus meer heb om ””niet”” te varen. De temperatuur van lucht en water zijn goed genoeg. De spanbanden zijn goed vast te zetten, de koude, kromme vingers zijn over. Dat was het enige echte minpunt, maar geen breekpunt.

Deze maand begon goed. De woensdagsavond tochtjes van Kanoleut waren begonnen. En meteen een weekend naar de Eifel. In 2008 was het koud, met sneeuw, rond het vriespunt, nu 15 graden meer, fijn.

Deze keer zijn we met negen personen van 15 tot 67 jaar, op de bekende plek in het Hüttendorf in Manderscheid, op mijn website (pagina Corsica) een verslag met foto’’s. www.watertononline.nl/pageID_7007500.html

De Kyl heeft te weinig water en de Lieser stond 1,5 lager, maar is bevaarbaar, goed te doen voor iedereen. Zaterdag het eerste stuk gevaren en op zondag het laatste. In dat laatste stukje zat een soort stuw, waar het water over ca 3 meter, zo een 40 cm naar beneden stroomde langs en over allerlei keien. Niet veel water, ik besloot uit de boot te gaan. Ik was te bang om dwars te gaan en dan tegen de keien gekwakt te worden. Bang? Ja, mijn botten zijn ruim 67 jaar en hardhandig contact met keien of bevroren water (ijs) lijkt me niet leuk. Om dezelfde reden heb ik mijn schaatsen tijdens de laatste vorstperiode dan ook snel uit gedaan.

Toen ik langs deze stuw liep gaf mij net zo een goed gevoel als de beginners die hem in de boot overwonnen.

Het was een heel weekend, vier van ons gingen al vrijdagmiddag weg en zo hadden we alle tijd om bij de Eifel Döner, kebab te eten. Zaterdag aten we wat uitgebreider. Zodoende was het betrekkelijk korte tochtje van zondag eigenlijk wel prettig. De Alte Pleiner Mühle was ons eindpunt. We hadden nog wat tijd over en daarom bezochten een aantal kratermeertjes. We zaten tenslotte in de VulkaanEifel.
Het was een fijn weekend.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress