Hallo wereld

27 februari 2009

Geweldig

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 21:17

Geweldig 1
De voorlaatste zwembadtraing. Ik zit in groep 4 (delaatste). Groep 3 heeft mijn bootje niet nodig, dus ga ik in het pierenbadje (60cm) maar oefenen in het omgaan en met de heupbeweging en een beetje vasthouden weer overeind komen. De les die later volgt omvat de hoge steun en ook eskimoteren. Wim helpt me geloof ik wel tien keer daar mee. Later probeer ik het alleen in het ondiepe gedeelte van het zwembad en….
Ta, ta, ta! ! ! …….., met de peddel op de zwembadbodem kom ik weer helemaal overeind. De eerste eskimorol is, met een beetje smokkelen gelukt. Dat is een kick, wat een adrelinestoot, net alsof je de 11 Stedentocht hebt uit gereden op je 67ste.

Geweldig 2
Eind februari 2009. Het ijs is echt weg en de pech is over. Pech, drievoudige pech. Eerst de TV, dan het internet-modem en dan ook de CV installatie.
De TV keuze was redelijk makkelijk. We waren toch al aan het kijken, zodoende wisten we: geen glimmende rand, HD Ready en plasma.

Toen de nieuwe TV werd aangesloten sneuvelde het Home-TVkabel modem. En die laten vervangen door Ziggo? Ik had al hele slechte ervaring met Ziggo, door een fout was onze buurvrouw afgesloten geraakt. Bovendien was ik niet tevreden over de dowloadsneldheid. Zelfs Het Net was sneller. Dus op zoek naar een andere provider, maar hoe? PC bij mijn dochter neer gezet en zo kon ik via haar netwerk toch surfen. De keuze viel op XS4ALL, vooral omdat die een geweldig modem hadden. Besteld en dan wachten op levering en ADSL gereed zijn van de KPN-lijn. Ik begon alvast de benodigde kabels te verlengen en verleggen.

Ondertussen ging de CV steeds vaker in storing, alleen met noodgreep konden we hem in bedrijf houden. Oorzaak de warmtewisselaar, die was 19 jaar oud, dus… Weer bij mijn dochter surfen. Op de warmtewisselaar geven Nefit en ATAG 15 jaar garantie. ATAG op alle onderdelen 5 jaar en met een extra betaling zelfs 10 jaar. Het is dus een ATAG combi geworden.
Maar die is een stuk breder dan de oude CV. Daar naast zit de badgeyser, die moest dus weg. Douchen nu onder een dun straaltje van de keukengeyser, terwijl ik aan het werk was om warm en koud water leiding pasklaar te maken voor de combiketel. Aansluitend de CV-leidingen aangepast, zodat de ketel opgehangen kon worden.
Hij moet dus naar de 2de verdieping. Hij weegt 74 kg, is 84 cm breed. Onze zoon heeft geholpen hem naar boven te tillen en later ook op te hangen. Dan gaat de oude ketel weg en moet je met elektrische kachels proberen de woonkamer dragelijk te houden. Uiteindelijk hangt hij en is alles aangesloten. OK het lekt hier en daar nog wel wat, maar met steeksleutel 42 trek je die wartels even aan en het is over (denk je). Maar nee hoor, het gaat daardoor alleen maar meer lekken. Dus weer even geen warmte, terwijl ik die lekkende T-stukken vervang. Drie gastoestellen vervangen door één, dat moet straks ik de gasrekening te merken zijn.

Het modem is afgeleverd, de lijn is ADSL geschikt, even het modem via de software installeren (denk je). Maar zo gaat het bij mij zelden. Het wilde niet lukken. Andere PC geprobeerd. PC vlak bij de KPN aansluiting, Firewall en Virus bescherming uit gezet, niet lukte, het moest de modem zijn. Uit eindelijk dan toch maar de XS4ALL hulplijn gebeld. Wonderlijk, meteen kreeg ik Jochem aan de lijn, samen vinden we dat het modem de schuldige moet zijn. Hij moet gereset worden, kan heel simpel via je eigen telefoontoestel. Blij trek ik het telefoontouwtje los en …. verbreek zo het gesprek met Jochem. Opnieuw gebeld, weer direct verbinding, deze keer Dennis. Die legt de procedure uit en …. het werkt. We zijn weer online! XS4ALL bedankt.

Geweldig 3
De volgende dag geef ik mezelf toestemming om eindelijk weer te gaan varen. Het is 3 graden als ik in de waterTon tegen de stroming in de Vecht opvaar. Mijn zwanenpaartje is er nog steeds en een groep aalscholvers gaat op de vleugels. Niet allemaal, één lukt het niet om uit het water op te stijgen en dus duikt die maar onder. Na Baalder zie ik een valkachtige een grotere bruine kiekendief verjagen. Hij gaat op een paaltje zitten. Ik kan er verbazend dicht bij komen, hij draait met zijn kop, maar ik zie geen snavel, het is een uiltje! Bij de Loozense Linie komen 4 fazanten uit het riet vliegen.
Als ik bij de Haandrik kom blijkt dat ik 6,4 km/uur heb gevaren voor deze 10,3 km. Mijn hoogste snelheid was 8,4. Dan terug naar huis. Dat ik de stroming mee heb is goed merkbaar, ik vaar bijna 9 km/uur. De Loozense Linie snij ik af, dat scheelt 350 meter. Bij Baalder zie ik 3 kivieten. ’s Avonds lees ik dat het eerste kivietsei is gevonden. Het voorjaar kom er dus aan. Als ik uitstap merk ik dat ook al, de temperatuur is al 4 graden!
Twee dagen later doe ik het weer, nu stap ik in bij 6 graden en een gemene wind, die ik mee heb. Er lijkt meer stroming te zijn, maar die wind helpt me. Toch vaar ik langzamer, ik heb 3 minuten meer nodig om de Haandrik te bereiken. De lente is merkbaar aan de vele eenden die paarsgewijs opvliegen. De woerd vliegt als eerste op, de eend volgt kwakend. Ook een paartje aalscholvers blijft me steeds voor. Op de terugweg heb ik de aantrekkende wind tegen. Ik vind dat wel prettig, dan moeten je spieren aan het werk. De stroming helpt behoorlijk, de snelheid blijft hoog. Nu zie ik ook valkjes in baltsvlucht. En de scholeksters zijn er weer, een hele wolk, ook zijn er 3 verse zwanen paren. Deze gaan voor mijn boot zwemmen en gaan dan de lucht in, een geweldig gezicht. Ik was 3 minuten eerder bij de Koppel, de temperatuur was gezakt naar 4 graden, net als eergisteren, maar toen leek warmer. Een voorbijganger hielp me de kano op de auto te tillen, bedankt.

Is het nu niet vervelend om steeds het zelfde stuk op de Vecht te varen? Nee, want elke keer zie je wat anders, soms in de lucht, soms in het water. Ook zijn de omstandigheden variabel. Nu een grotere stroming, sterkere wind en toch dezelfde totaaltijd. Nu moest ik harder werken, ik vond dit fijner, al was de temperatuur (bij het uitstappen) wel wat laag. Van mijn tennisarm en gekneusde ribben heb ik geen last meer. En nu de lente er aan komt zullen de temperaturen toch zeker wel gaan stijgen. De vooruitzichten zijn dus prima, ik kan weer elke week varen. Pech komt tenslotte maar drie keer. En eind goed al goed. Betere verwarming, beter beeld en een betere provider.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress