Hallo wereld

7 oktober 2011

Herfstkamp Weerribben 21-23 okt.2011

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 09:53

Een geweldig weekend, met fantastisch mooi weer. Totaal 19 deelnemers. Op het kampeerveldje stonden 7 tenten en 2 caravans. De kampeerbus van Ria & Peter stond ergens anders. In het Bed and Breackfast waren ook 5 kamers verhuurd. Op vrijdag waren er 13 mensen aanwezig, de andere 6 kwamen zaterdagmorgen.
Het was een internationaal gezelschap met drie Vlaamse en twee Duitse tentjes. De Belgische tenten kwamen uit de omgeving van Antwerpen en twee Duitse tentjes uit NoordDuitsland.
Met de Vlamingen hebben we vrijdag lekker gegeten bij in “An ””t Waeter”. Zo was een ””blonde Leffe”” op zijn plaats. In de schuur was het later ook weer best gezellig, met Belgisch, Duits en Twents bier.

Zaterdag gingen we naar Giethoorn. Er was heel veel blauw. Blauwe luchten, blauw weerspiegelt in het blauwe water. Het water zag er blauw uit, maar het was slechts 10 graden. Niemand maakte er kennis mee, iedereen bleef rechtop in de kano zitten. Na een eerste pauze voeren we verder door het beroemde slootje voor Fanfare langs.

Pannekokentour, zo noemden Gila & Karla, onze Duitse vaarsters, ons pannenkoekenfestijn. Vooraf samenwerken, appels schillen, kaasplakjes snijden enz. Dan zelf de pannekoeken bakken en zelf opeten. We spoelden het naar binnen met wijn, bier, Radler, kruidenbitter en andere sapjes. Veel later gevolgt door samen afwassen en afdrogen. Zo zijn alle borden en het bestek weer schoon geworden.

De zondag kwam een mooie zon op. Het werd een heerlijke dag. Rustig, binnendoor, met een omweg naar het bezoekerscentrum. Wat was het heerlijk weer, wind in de rug, tussen de rietvelden. We zagen zelfs een visarend. Het was een geslaagd weekend. Deelnemers, bedankt.

Dit was de aankondiging, die stond ook in PeddelPraat 236 sept. 2011 blz. 21

We hopen jullie weer te zien op de vertrouwde plek in de Weerribben op de Camping “An ’t Waeter”; Wetering West 77; 8363 TN Wetering.
2010-10-22-ppherfstkamp-rudy75-k
Fred Bakx zal de tochten weer bedenken en Gita & Jos Goedhart zullen weer alle pannenkoeken benodigdheden mee nemen voor het pannenkoekspektakel zaterdagavond in de schuur. Succes en lekker eten is dus verzekerd.

Vrijdagmiddag/avond zijn jullie welkom vanaf twee uur.
Of je met tent of caravan komt of misschien in het pension een slaapplaats wilt boeken, geef het even door. 2010-10-22-ppherfstkamp-u46328-kEr is ruimte genoeg. Toch willen we wel graag weten met hoeveel tenten en/of caravans jullie komen. Dat is natuurlijk ook handig voor de planning en de ingrediënten voor de pannenkoeken. We vragen een kleine bijdrage in de kosten, o.a. voor de pannenkoeken de kampeerkosten moeten natuurlijk ook betaald worden.
2010-10-22-ppherfstkamp-u46296-k
Onze fototoestellen kunnen steeds meer, we maken steeds meer foto’s. Daardoor kun je ook naar de plaatjes kijken van 2010 bijvoorbeeld.
Neem een lege USB stick mee en/of een laptop, dan kunnen we foto’s uitwisselen.

De datumis dus Vrijdagmiddag 21 tot en met zondag 23 oktober.
Tochtleiding: Fred Bakx & Ton Gosse
Opgave per mail: waterton@xs4all.nl tot 11:00 vrijdag 22 september2010-10-22-ppherfstkamp-rudy59-k
en/of Tel.: 0523 26 45 04 na 11:00 GSM: 06-472-678-85

De camping heeft telefoon: 0521 371 311 (voor het Bed & Breakfast)
internetwebsite: www.antwaeter.nl
tot 21 oktober 9:30 hebben zich 19 deelnemers aangemeld, waaronder 3 kajakvaarders uit België en 2 Duitse vaarsters.

2 oktober 2011

Vecht

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 19:05

PeddelPraat tour 566, 1 oktober 2011, 9:00 uur.
Voor veel mensen in het land was Hardenberg op 1 oktober hun bestemming. Roeiliefhebbers gingen naar de Carl Douglas Vechtrace van de roeivereniging Salland in Gramsbergen. De motorliefhebbers waren in de Boshoek in Hardenberg om spullen te kopen of te verkopen. En voor de kanovaarders was er de mogelijkheid om van Hardenberg (Loozense Linie) naar Ommen te varen.

Het was heel mooi weer en de Vecht stroomde heel langzaam. Alle deelnemers hadden deze tocht eerder en soms vaker hadden gevaren. Met algemene stemmen werd besloten om de Vecht ergens anders, eerst stroomopwaarts en dan stroomafwaarts te gaan te gaan bevaren. Dat scheelde een hoop auto-bewegingen. Nieuwe startplek was bij Zwolle (onder/bij de A28). Varen naar de stuw Vechterweerd, daar over dragen en dan Dalfsen voorbij varen. Nog verder naar de stuw Vilsteren, waar we zouden beslissen om verder te varen naar June of niet.
Daar zaten we zo lekker te lunchen, zo heerlijk rustig, dat we niet verder zijn gegaan. Terug met stroom mee, nou ja stroom? iets meer dan 300 meter per uur, is nauwelijks stroming te noemen. Bij Vechterweerd troffen we een echtpaar, die een vouwboot in elkaar aan het zetten waren. Dat was ook de enige andere kano die we tegen kwamen. Terug bij de instapplaats bleek dat we ruim 32 km gevaren hadden in 4:15 uur (bewogen), met een gemiddelde snelheid van 7,4 km/uur.
Deelnemers, bedankt. Tot volgend jaar dan wel toch Hardenberg - Ommen?

Powered by WordPress