Hallo wereld

22 september 2011

Hardenberg - Ommen

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 18:44

De Veluwerally was afgelast.
Kom een week later naar Hardenberg (lees volgende blog).
Het weer zal komende zaterdag vermoedelijk erg fraai zijn, er zullen geen warme anoraks nodig zijn.

Ik kan verklappen dat de linkeroever van de Vecht bij Hardenberg enorm aan het veranderen is. De linkeroever is versterkt met een fraaie oeverwering, stenen in een metalen kooi. Er komt een ”’’struinpad”” langs, zodat de Hardenbergers zicht op de rivier hebben.
In in het kader van “Het Vechtpark” worden er zo meer mogelijkheden gemaakt om de Vecht te beleven.

De rechter oever tussen stuw Junne en Ommen was bij de proefvaart op Goede Vrijdag enorm afgeschaafd om het “natuurlijk” te maken. Dat was toen foei lelijk. Nu is de oever weer begroeid en op zeker twee plekken hebben de oeverzwaluwen hun holen gegraven in de steile zandoever.

Ja, ja, allemaal erg mooi. Maar er was slechts één aanmelding voor deze tocht. Die tocht dan toch varen? In overleg besloten we wel op de Vecht te gaan varen, maar ergens anders en ook op een andere manier anders. Geen moeilijke toestanden met auto’’s. Gewoon heen en weer, of liever op en neer. Tegen de stroom op en met de stroom weer terug.
Om 9:00 zijn we aan de Vecht onder de A28. Daar parkeren we de auto’’s en varen de Vecht op tot misschien wel Dalfsen. Dan een ruime pauze en weer terug. Thermoskan met heet water mee en we kunnen koffie of soep maken. Misschien halen wel Dalfsen niet, misschien komen we verder. Het is nu een avonturentocht geworden, we zien wel hoe ver we komen. Durven/mogen/kunnen er nog andere mensen mee te gaan?
Morgen (zaterdag 1 oktober 2011) om 9:00 zijn we daar onder de A28, bij de afslag naar Ommen. Dan net doen alsof je de A28 weer op wilt wilt in de richting Amsterdam. Meteen na de afslag linksaf naar de Vecht rijden. Ik ben benieuwd wie zich noch bij ons aansluit? Denk er wel aan dat we best eens meer dan 25 km zouden kunnen varen.

Powered by WordPress