Hallo wereld

31 december 2009

Dag 2009

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 14:02

2009 was een geweldig jaar. Alle persoonlijke records zijn verbeterd. Meer tochten gevaren (107), meer afstand, op alle onderdelen (zee, Vecht, elders) zowel in de wildwaterboot als in de zeekajak. Ruim 1800 km heb ik totaal gevaren…. zonder nieuwe blessures, alleen dat al maakte 2009 tot een top jaar.
Grenzen zijn verlegd, de conditie is zichtbaar verbeterd. De weegschaal bevestigd dit door niet boven de 70 kg aan te wijzen en dat is mooi voor iemand van 168 cm en 68 jaar.

2009 was voor mij het jaar van het zeekajakken. Ik ben nu onderweg om het “ZeeVaardigheid”certificaat te behalen. Eigenlijk had ik daar in 2010 mee willen beginnen, omdat ik vind dat je eerst eskimoteren onder de knie moet hebben. Het escimoteren hoopte ik eind 2009, één op de drie keren sucsesvol te kunnen doen. Dat is veel sneller gegaan, ik ben nu al uitgekomen op 90% geslaagde ””turnthrough””. Nog niet onder moeilijke omstandigheden, maar aan het eind van een tocht deed ik het.
Ook het varen met stevige wind in de rug, waardoor je gaat surfen, begin ik onder de knie te krijgen. Begin van het jaar had ik daar nog angst voor, je hebt er over kunnen lezen in eerdere blogjes.

Waar was ik te vinden? Ruim 800 kilometer op de Overijsselse Vecht. Deze heb ik nu helemaal bevaren, steeds beginnend tegen de stroom op en dan weer terug. Op een fotoalbum heb ik wat plaatjes gezet, kijk maar: http://picasaweb.google.nl/watertononline/.

Met PeddelPraat & TKBN heb ik 2 weekenden en een week zeevaren beöefend. Daarbij trof ik Han & Arie Kreuk, die zeer inspirerend waren. Door hele domme fout van de TKBN is zeevaren daar nu niet meer mogelijk. Daarom ben ook ik nu bij de NKB aangesloten, Arie & Han gaan onder die vlag verder.

PeddelPraat was als vanouds geweldig: Herfstkamp, ZoetZout en het Zeekamp. Al deze aktiviteiten met als basis kamperen in je tent, vaak ook je eigen potje koken.

Met Kanoleut was ik 23 tochten onderweg. Onderandere met de legendarisch geworden ””Bibbertocht op de BovenVecht, op de Lieser in de Eifel en de jungletocht op de Middenbeek. Ook werd 45 km op de IJssel gevaren tijdens de Veluwerally. Dat laatste natuurlijk niet in de wildwaterboot. Die wel gebruikt werd op de Hengelose Berflobeek, waarvan SintMaarten erg bijzonder was. Dank je wel Beekbusters.

Mijn kanomaatje Jan is weer in de kano gestapt en we hebben op de Vecht en op de Wieden, rond BeltSchutsloot gevaren. Het komend jaar hoop ik dat we weer meer samen varen.

Ik heb gevaren met de kanoverenigingen Sloterplas, IJsselstreek, Bootsclub Nordhorn en de EKR. De laatste was dit jaar van Nordhorn naar Almelo. 34 kilometer en 14 overdragingen door een kanaal dat allen bevaarbaar is voor kano”’’s. Met weinig andere vaarders was in Friesland, op het IJsselmeer, Vecht, het Drostediep en de Grevelingen. Bedankt Hendra, Anita, Jannes, Rudy & Martin.

Een van de vele extra”’’s die kanovaren je brengt, is varen in de vrije natuur met gelijkgestemde beoefenaren van deze sport. Varen op plekken die je anders nooit zou hebben gezien.

Mijn gewenste tochten voor 2010 zijn ongeveer dezelfde als vorig jaar. Ik verheug me bijzonder op 21 augustus: SAIL Amsterdam. Varen tussen die grote tallships met een heleboel andere kano”’’s. Heel misschien een weekje naar de Meclenburger Seëen, een merengebied in de buurt van Berlijn. De peddeltechnieken zoals ””hoge steun””, ””rollen””, ””escimoteren””, ”’’surfen””en het ””peddelroer”” hoop ik naar een hoger niveau te kunnen brengen. Varen op “ZV”niveau zal ergens volgend jaar hopelijk gaan lukken.

Powered by WordPress