Hallo wereld

5 januari 2009

Overzicht 2008

Hoort bij: Allgemeen — admin @ 10:34

2008 werd halverwege een blessure jaar. Mijn kanomaatje Jan kon niet meer mee, zelf kreeg ik een tenniselleboog en op het laatst zelfs gekneusde ribben. Die bessures gaan nu langzamerhand over, maar mijn maatje mis ik. Ik hoop dat hij weer hersteld want samen peddelen op de Overijsselse Vecht en elders is toch leuker dan alleen.

Het jaar begon goed, varen in de Wieden, op de Vecht en de midwintertocht over de Rotte. De Overijsselse Vecht is mijn thuisrivier. Terwijl 10 km in 2007 al een hele afstand was, peddelden we (ja met Jan samen!) nu regelmatig van het centrum van Hardenberg naar de stuw stroom opwaarts, de Haandrik. Dat is 17 km. Toen Hardenberg betaald parkeren invoerde, werd het een retourtje stuw - stuw. De stuw bij de Koppel werd voor mij de instap plaats en zo werd de afstand 20 km, vaak twee keer per week.

Over de grens werd met de BootsClubNordhorn de bovenVecht en de Dinkel bevaren. De Wieden werd vaker bezocht en op wat grotere afstand het Markermeer.
In de Wildwaterboot, de Corsica, begin april een weekend op de riviertjes de Kyll en de Lieser, in de Eifel.
En in het Twentse elke woensdag een rondje op de Bornse beken en de Lole, of naar Almelo of Hengelo.

Eind mei het internationale treffen van de EKR, deze keer Almelo - Nordhorn. Half juni in Hengeleau een paar dagen de stadsbeek bevaren, met gasten. Dan de Waal op, kribbetjes varen en kennis maken met de grote golven van machtige rijnaken en duwboten.

Kortom toen ik in juli naar Friesland vertrok voor de ElfStedenweek per kano, was ik door de al gevaren 800 km in goede conditie. Alle de 11 steden bezocht en daar gestempeld. Als bekroning van die 200 km het 11Stedenkruisje ontvangen. Non-stop verder naar de Almelose havendagen, aktief opgeleukt door met de Corsica vanaf de Willemsbrug (3 meter boven het water) naar beneden te plompen.

Begin juni kreeg ik wat last te krijgen van een beginnende tenniselleboog. Met iets gas terug kon ik toch de 11Stedenweek varen. Later in begin augustus haalde ik ook nog het zeekamp van Peddelpraat. Dat was geweldig, lees mijn verslag op mijn website www.watertononline.nl/pageID_6769447.html

Terug gekomen van deze evenementen was het over, ik had echt een tenniselleboog. Rust, 9 (NEGEN) weken totaal niet gepeddeld, wat duurde datl lang.

Een voorzichtige start half oktober, het herfstweekend van PeddelPraat. Dat was traditie getrouw op de Weerribben. Normaal gaan er ook Canadese kanos mee en dan gaat het (wat) langzamer. Maar er waren geen canadezen en zo peddelden we al meteen naar Giethoorn (32km). Dat ging eigenlijk zo goed dat ik weer op de Vecht begon om conditie te kweken.
Eind november was ik weer op mijn standaard 20 km stuw - stuw. Op mijn verjaardag 6-12-08 was er een traning in het zwembad. Ik werd geramd in mijn ribben tijdens een 5 minuten potje kanopolën. Risico van deze sport zullen we maar zeggen.

En zo ging 2008 als een nachtkaars uit. Eind augustus 2008 ruim 200 km meer dan augustus 2007 in ongeveer hetzelfde aantal tochten. September - december nog geen 150 km, dat was in 2007 ruim 700 km. Totaal had ik een vijfde minder tochten gepeddeld dan in 2007.
2008 gaf als eindstand bijna 1300 km, in 79 tochten. Ondanks de blessures wel het dubbele in de Corsica gevaren.

Resumé:
Door de blessures moest ik mijn peddelslag en techniek aanpassen. Daar zal ik in 2009 profijt van hebben.
Welke plannen voor 2009? Natuurlijk de Bornse beken en omstreken en ww-weekend Eifel. Weer varen met de BCN en EKR, de Almelose havendagen en de Waalclinic. Het zeekamp van 1 t/m 8 augustus 2009 heb ik al geboekt. 11Steden kan niet, dat is eens per 3 jaar, maar misschien in mei de kleine Frieslandtocht.
Met Klaas Hofman hoop ik weer op de Wadden te kunnen varen.

En heel misschien zal ik aan het eind van dit jaar kunnen eskimoteren.

Powered by WordPress